Винг Чун Стара Загора

Тренировки: Вторник и Четвъртък от 19:00 в клуб Атила Стара Загора (на входа на градския пазар до бариерата) телефон за връзка 0886124858

Винг-чун Кунг-фу е китайска бойно изкуство, създадено в средата на 18-ти век в Шаолин. Твърди се, че е измислено от жена монахиня (Инг Мой) в манастира Шаолин /или някой от клоновете му/. По идея е пригодено за физически слаби хора, но тъй като в съвремието повечето хора които тренират са си силни, в един момент „тайната му съставка“ се губи (или нарочно се крие!) и в последствие след години тренировка, някои я „преоткриват“.

Ние също я търсихме (някои от нас над 30 години), но пък за късмет сега я „намерихме“ при случайна среща с определени хора. Ако желаеш заповядай на тренировка и ще се опитаме да ти я предадем и на теб (за да пребъде в бъдещето).

Новата фаза на тренировките започна със сглобяването на дървен манекен:

Какъв Винг Чун тренираме

Някога тренирахме по линията на Люн Тинг. Сега преминахме на Во Шо Люн.

За дървения манекен

Дървеният манекен е добър учител – на много места/школи по винг чун/ е игнориран и накрая хората стават с яки рамене – а Уин Чунг е измислен да се играе от слаба жена … срещал съм жени които могат по 10 минути да правят верижни удари – като се съблекат по потник, доста мъже ще им завидят на изваяните в мускули рамене! А реалността е точно обратната. Всички ходим с краката си. Двата крака заедно, правят бицепс съизмерим с този на някой Мистър Олимпия и така жена с нормално финни ръце + умението на лепнещите ръце се превръща в опасно оръжие (знам, че звучи като фантастика, но пък кой има три години търпение в днешно време да научи нещо, което ще му служи и на 80).